In de Pers

B&B midden in het boerenleven In de Pers : april 2014
Bed en Breakfast met het boerenleven, de rust en het platteland, dichtbij de historie en gezelligheid van IJsselstein en centraal in Nederland. Theo en Francine de Bruin bieden het met hun B&B BioBed op hun biologische varkensboerderij aan de Achtersloot 142.
IJsselstein- De schuur waar in 1986 nog varkens scharrelden is sinds 2011 omgebouwd tot drie appartementen met namen van de molens in de buurt: de Voormolen, de Hoekse Molen en de Windottter. Met het Idealisme waarmee ze hun biologische varkensbedrijf runnen, zette het echtpaar de Bruin ook hun B&B op. Het is een versterking van de karakteristieke lintbebouwing en voorkomt verpaupering van het platteland met grootschalige agrarische bedrijven. Ze moesten zes jaar wachten op vergunning, maar hun nevenactiviteit was direct populair. Veel mensen willen iets anders dan een hotel.  Voor jong en oud is genoeg te beleven met de varkens, paarden en kippen. Luxe ontbreekt niet. Behalve een uitgebreid ontbijt met biologische producten hebben de gasten een eigen badkamer, ingang en zitje buiten en gebruik van Sauna en trampoline. Dat B&B een kleine kamer met bed en wastafel in een particulier huis is, blijkt een misvatting. “Met ons BioBed creëren we een eigen sfeer en promoten we IJsselstein en de streek. Het is een verbreding van ons kleinschalig bedrijf en we vinden de contacten een verrijking, want het boerenleven is best ‘eenzaam’. De gasten- van zakelijke reizigers en particulieren tot gezinnen en familiegezelschappen- brengen extra leven in de brouwerij’. Wie een kijkje wil nemen kan terecht op www.boerderijbiobed.nl

Met je Paard naar de Sauna

Algemeen Dagblad , Dinsdag 6 augustus 2013.
Bed & Breakfast: Met je paard naar de Sauna!
Gastenboek: gastvrij ontvangst op een mooie plek waar het boerenleven gewoon doorgaat.
Met een beetje goede timing kan de gast getuige zijn van de geboorte van een biggetje. “Vooral Kinderen zijn daar nieuwsgierig naar, zeker jongentjes die hier logeren,” zegt Theo (56). “Dan komen ze vaak ‘s avonds in hun pyjama vlak voor het slapengaan nog even kijken of er al iets gebeurt.”
Gezinnen met kinderen trekken er veel op uit vanuit het centraal gelegen dorp maar de trampoline in de voortuin wordt ook gretig gebruikt. ” En de bedstee vinden ze natuurlijk geweldig,” zegt Theo.  Een van de terrassen kijkt uit op de modderpoel van de varkens. Dat doet geen afbreuk aan het hoge kwaliteitsniveau: van Stichting Bed & Breakfast Nederland kreeg de accommodatie vier tulpen waar vijf tulpen het maximum is. Een toppertje dus!
Zenderstreeknieuws Woensdag 27 maart 2013
Open Dag  Bed & Breakfast.
IJsselstein,    Bed & Breakfast BoerderijBioBed  aan de Achtersloot 142  en Neder-Oudland  aan de Achtersloot 182 houden op zaterdag 30 maart van 11 uur tot 16 uur een open dag.   Voor belangstellenden is het  een leuke gelegenheid om vrijblijven kennis te maken met  de logeergelegenheden op het platteland
Maandag 11 juni 2012 AD Nieuws Utrecht Zuid.
IJSSELSTEIN Biologische Varkens
De familie de BRUIN houdt op zondag 24 juni 2012  een OPEN DAG  op hun biologische varkensboerderij aan de  Achtersloot 142 te IJsselstein.
Zij stellen hun bedrijf open voor iedereen die hier  belangstelling voor heeft  en laten zien hoe ze op de boerderij werken en leven . Van 10 tot 15 uur worden er rondleidingen gegeven en daarnaast is er een proeverij waar vlees van de eigen boerderij kan worden gegeten.
Voor de kinderen is er trampoline springen of een ritje op een van de paarden maken . Zie www.boivarkens.nl .nl
Zenderstreeknieuws IJsselstein/Lopik 05 okt 2011
B&B BoerderijBioBed
IJSSELSTEIN – Bed & Breakfast BoerderijBioBed aan de Achtersloot in IJsselstein heeft vier tulpen toegekend gekregen van de Stichting Bed & Breakfast Nederland.
De bed & breakfast van de familie De Bruin is gerealiseerd in de voormalige stalruimtes van de biologische varkenshouderij aan de Achtersloot 142. De bed & breakfast van Francine en Theo de Bruin is twee weken geleden bezocht door een mystery guest. Op grond van de bevindingen is de bed & breakfast geclassificeerd in de categorie 4 tulpen.
Een bed & breakfast in de categorie met vier tulpen heeft een uitstekend kwaliteitsniveau. Het interieur is luxe en aan het exterieur is veel zorg besteed. De gast mag een hoge kwaliteit verwachten met veel voorzieningen en een uitstekende service.
Tiptop Volgens de jury: Op hun biologische varkensboerderij hebben de eigenaren in voormalige stalruimtes een prachtige B&B gebouwd. Alles tiptop verzorgd, mooie materialen gebruikt, prima bedden, heerlijke douche en ruim van opzet. De verzorging was ook top. Een heerlijk ontbijt voorzien van alle lekkernijen die je je maar kunt wensen. De gastvrijheid is al even positief te boordelen.
Bed & Breakfast BoerderijBioBed beschikt over drie 2- tot 6-persoons appartementen en een eigen sauna.
Er is ook een paardenpension.